Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felhívás petícióra a Krisna Völgyért!

2011.12.08

 Kedves Vendégeink!

Egy felhívást szeretnénk megosztani. Amennyiben szimpatizálnak velünk, kérjük írják alá a petíciót: http://www.peticiok.com/krisna. Köszönjük.


 
 


ÁLLAMOSÍTJÁK A KRISNÁSOK FÖLDJÉT?

A 270 hektáros Krisna-völgy jelenleg 300 szerzetesnek és kisgyermekes családnak, és 52 szentként tisztelt tehénnek valamint ökörnek a lakóhelye. Az egyházügyi törvény módosítása után kialakult rendezetlen jogi helyzet miatt azonban 2012. január 1-én ők mindannyian elveszíthetik otthonukat, életterüket, s az ország egyik legkiemelkedőbb ökogazdasága és turisztikai célpontja bezár.
A Somogyvámos határában lévő Krisna-völgyet 1993-ban kárpótlási jegyekért, saját erőből és adományokból vásárolták a hívők. Az első lakók a telet az akolban, szalmabálák között dideregve töltötték. Főzni, meleg ételhez jutni nem tudtak, mert a palackban megfagyott a gáz. De nem adták fel. Lemondásuknak és eltökéltségüknek köszönhetően az elhanyagolt birkalegelők és az ugaron fekvő területek néhány év alatt virágzó kertekké, lombos ligetekké és dúsan termő biogazdasággá változtak. Krisna-völgy az elmúlt években több, mint félmillió hazai és külföldi kisiskolást, egyetemistát, családot és turistát látott vendégül, s osztotta meg tapasztalatait velük. A vegyszermentes növénytermesztésre és szennyvíztisztításra, és a megújuló energiaforrások használatára épülő, önellátó Krisna-völgyi gazdaság világviszonylatban is elismertséget jelent Magyarországnak.
Védjük meg az ország egyik legfontosabb biogazdaságát és turisztikai célpontját! Mentsük meg a családokat, a szerzeteseket és a szent teheneket! Csatlakozz Te is a december 13-án 14.00 órai kezdettel a Parlament melletti téren (Kossuth tér 4., a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtt), a Krisna-völgyi tehenek jelenlétében tartandó békés demonstrációhoz, melyben cselekvésre kérjük az ország vezetőit!
Kérünk, fejezd ki Te is szimpátiádat petíciónk aláírásával:http://www.peticiok.com/krisna 
További informaciók: www.krisna.hu 
Mérő Mátyás (Madhupati dász) 06-1-212-62-70 
Fodor Kata             +36-30-336-71-71      info@krisna.hu