Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SEGÉLYKIÁLTÁS,- KÉRÉSEK

 

 

maria-szive.jpg

 
 
Nehéz helyzetben lévő anyuka 7 gyerekkel

Kedves Segítséget Ajánlók!
 
Először is elnézést kérek mindenkitől a személytelen megszólításért, de annyian írtak ebben a témában, hogy képtelen vagyok minden levélre külön válaszolni. (Az e-mail címeket titkos másolatba raktam be, mivel nem egyeztettünk, így nem kerül mások tudomására.)
Tehát én írtam az üzenetet, amelyben segítséget kértem a 7 gyermekes családnak.
 
Másodszor szeretném MINDENKINEK NAGYON MEGKÖSZÖNNI, hogy írt. Pár óra alatt annyian válaszoltak, hogy minden várakozásomat felülmúlta. Teljesen meghatódtam, és elérzékenyültem. Köszönjük, ha valóban segíteni tudtok!!
 
A családról amellett, amit már leírtam, annyit hogy egy aprócska faluban, Sajtoskálban élnek, Vas megyében.
Nem tudom, ki hova valósi, de nagyon sokan írták, hogy Budapesten élnek – jelenleg én is. Mindenképpen azt gondolom, hogy célszerű összegyűjteni, és nagyobb csomagokban eljuttatni a családhoz az adományokat.
A férjem kollégája jár le Vas megyébe minden hónapban – ő Sajtoskál melletti faluból származik, és ő fogja tudni elvinni a felajánlott dolgokat. Legközelebb november 24-én megy majd hozzájuk, de ha valakinek ez az időpont esetleg nagyon közel van, nem gond, mert folyamatosan tudjuk nekik továbbítani az adományokat. Kérlek Benneteket, hogy a nagy távolság miatt hűtendő, illetve mirelit árukat ne ajánljatok fel – ezt is többen kérdeztétek.
Ha megbíztok bennem így félig ismeretlenül, akkor kérem, hogy az adományokat hozzánk juttassátok el. Én azt tudom ígérni, hogy átérzem ennek az egésznek a felelősségét, és a legnagyobb becsülettel fogok mindent továbbjuttatni a családhoz, és természetesen a jövőben is bármikor elérhető maradok.
 
Elérhetőségeim:
Tóth Kinga
1203 Budapest, Széchenyi u. 3-5. D. lph. 4/403.
 30/288 3395
 
 
Időközben leveleztem a férjem kollégájával is, szeretném bemásolni, amit ő írt, kérlek, olvassátok el:
 
Szia Kinga,
 
annyira jó volt olvasni a soraidat, nagyon köszönöm! Jó hallani, hogy sok ilyen nagyon rendes ember van!!!
 
A család vas megyében lakik (én onnan származom), a szomszéd faluban élnek, Sajtoskál a falu neve. Bük fürdőtől ez kb. 7-8 km-re van. Anyuka, 2 kislány, és 5 fiú. A legnagyobb 16, ő ritkán van otthon, vele még soha nem találkoztam, mert hely hiányában amikor csak lehet, a barátnőjénél van.
Ők egyáltalán nem kértek segítséget, csak mi a férjemmel szerettünk volna segíteni valakinek havi szinten, és őket néztük ki magunknak apukám sugallatára, mert ezek a gyerekek minden reggel éhesen utaznak vele a buszon (apu helyközi buszsofőr)- és ő gyakran a tízóraijából, stb. adott/ad nekik...
 
Azóta mi havonta megyünk hozzájuk, és annyira édesek, lelkesek, már a múltkor alig akartak elengedni. Mesélnek, és mesélnek. Mindennek örülnek, de persze gyerekek, és a TV-ben reklámozott csemegék, mint gabonapehely, joghurt, túrórudi a sláger (mindig csempészünk ilyeneket is a csomagba a tartós élelmiszer mellé, hogy olyanokkal is találkozzanak, amivel egyébként valószínűleg csak ritkán).
 
Beszélek velük, hogy mi segítene a legtöbbet. Legközelebb 24-én megyünk hozzájuk, utána már többet tudok mondani. Ha gondolod fotót is készítek, hogy legyen valami a nagyon kedves támogatóknak!
 
Mi kaptunk már egy listát tőlük:
Cukor, liszt, száraztészta, tartós tej, kakaópor, tea, mosószer, öblítő, szalámi, sajt, konzerv májkrém, szendvicskrém, ilyesmit írtak fel. Nekem ami eszembe jutott gyerekvitamin, vagy c vitamin. De én nem vagyok anyuka, lehet, hogy neked sokkal jobb ötleteid vannak.
 
Legutóbb szerintem annyira jókor érkeztünk (nagy halom kajával). A nagy lányok krumplit sütöttek, és a kis „fecskék” körbeülték az asztalt, hogy mikor lesz már kész J Valószínű akkor összesen annyi kajájuk lehetett otthon.
 
Szerintem nagyon sok élelmiszert nem is ismernek amúgy.
 
A logisztikát szerintem meg lehet oldani, apukám kocsijához pl. van utánfutó, ill. ismeretségi körben többen járnak arrafelé haza, alkalmanként az ő csomagtartójukat is meg lehet tölteni. Ha bútor miatt nagyobb kocsi kell majd esetleg, azt is meg tudjuk szervezni szerintem, mert egy ismerősünk dobozos kisteherautóval szállít.
 
Tényleg nagyon köszönöm a nevükben is a támogatást!
 
Üdv:
Emese


 

Kedves Segítségkérők, kérem olvassák el a MAGYAR ÖSSZEFOGÁS!? című írásom.
lendvaykati.gportal.hu/gindex.php
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest

(Nyíri József, 2012.03.19 21:19)

Kedves Testvéreim !
Pár hónappal ezelőtt indult el ezen honlap , a Lendvai Kati jóvoltából . Én abban a megtisztelő helyzetben vagyok , hogy a kezdet óta segítője lehettem ebben a nemes és felemelő feladatban . Több esetben már sikerült az összefogás , és megtettük azt amit Jézus Mester és Mária Nagyboldogasszonyunk kért tőlünk . Azaz ténylegesen megfogtuk egymás kezét , megfogtuk egy egy segítségre szoruló Testvérünk kezét . Ezért nagyon nagy boldogság járja át a szívünket , hogy megtehettük . De sajnos nagyon sokan vannak bajban . Az alapelv az , hogy mindig a segítségkérő írja le a kérését . Jelen esetben viszont azok akik nagyon nagy bajban vannak , nem tudnak ide írni , mert nincs internet hozzáférésük . Ezért tolmácsolom én segélykiáltásukat . Egy Komlón élő hölgy az élettársával . Nagyon hosszú kálváriajárás után , sok sok menhelyet megjártak az országban , de most sikerült elintéznünk , hogy újra fedél legyen a fejük felett . Egy albérlet Komlón . Viszont az az összeg amivel támogattuk őket elfogyott . Ezért azt kérem tőletek Drága Testvérek , hogy aki tud nekik bármilyen kis összeget is küldeni , akkor tegye meg . De szintén életet ment , aki bármilyen tartós élelmiszert küld !!!!!!!! Akár egy doboz konzerv is számít !!!!!!!!!! Nagyon sürgős az ügy , hisz 2 - 3 napig van még minimális élelmük . Ma este beszéltem velük telefonon . A vacsorájuk egy " különleges leves " volt. Delikát ételízesítő melegvízzel felöntve , megszórva szárazkenyérrel . Ugye döbbenetes ? De itt én abbahagyom a történetet , mert ha úgy érzitek , hogy tudtok segíteni nekik , akkor az elérhetőségükön megtaláljátok őket .
Tehát : Vadai Károlyné , Komló 7300 , Függetlenség utca 18 . 4 em 9.
Tel : +36 30 485 4673 Számlaszám : OTP 11773425 - 40767822
Testvéri köszönettel Nyíri József

Összefogás a Fodor családért

(Nagy Marika/Felvidék, 2012.03.12 12:36)

SZÉP NAPOT MINDENKINEK !
SZERETNÉK SEGITSÉGET KÉRNI EGY CEGLÉDBERCELI CSALÁD RÉSZÉRE. SOK HELYRE ELKÜLDTÜK E SOROKAT,DE SAJNOS EDDIG NEM NAGY SIKERREL.
MEGKÉRTEM AZ ANYUKÁT IRJON MAGUKRÓL,EZT SZERETNÉM ÖNÖKKEL
MEGOSZTANI...

Fodor Erikának hivnak,3 gyermekünk van.Tavaly el vették az autónkat mert nem tudtuk fizetni,ami azért kellett mert a halmozottan sérült fiunkat azzal hordtuk egy 150 km-re lévő speciális iskolába. fél évig volt itthon a férjem egy foci balesetből kifolyólag,havi 74e Ft-ért.én pedig több mint 1 éve nem találok munkát.végre kaptam állást jan.20.-ától egy szállodába.febr.4-én éjjel fel robbant a központi fűtésünk.Férjem meg csinálta a fűtést,de reggelre 9 fok volt a konyhába.Még 2 helyen csöpög, mondta hogy nemérdekli,indítsuk be a fűtést mert meg fagyunk.Fel melegszik már nem csöpög,csak ha hideg.Annyira félek hogy megint lesz valami baja.3 fokozatú a szivattyú és az egyes fel mondta a szolgálatot azért forrt fel a víz. 10 percenként nézem hogy nem e megy feljebb a hőmérséklet.Közben lázas voltam és arc üreg gyulladásom volt,de még betegen is mentem dolgozni.Üzentem a főnökasszonyomnak és a helyettesemnek hogy nem tudok be menni dolgozni,meg is indokolta,de másnap fel hívott,hogy el bocsátott.Most megint munka nélkül maradtam,a férjem keresetével és a 36e Ft-os családi pótlékkal.A házunkat lassan el viszi a végrehajtó,mert nem tudjuk fizetni a rengeteg adósságot.ami több mint 6 m Ft.Sokan kérdeznek...honnét van internet? A férjem vállalata fizeti.béren kívüli juttatás,de lehet hogy meg fog szűnni és nem lesz,mert lehet hogy az idén azt már nem fizeti a cég.Férjem a MÁV-nál dolgozik,Ricsi 21 éves és még tanul,érettségizni szeretne,Robika 16 éves és Sályon van egy speciális iskolába,mert közelebb nem találtunk sulit ahová felvennék.Noémi 6 éves és ovis.
Szükségünk volna... tartós élelmiszerre,cipőkre,ruhaneműkre ,tüzelőre, porszívóra,gáztűzhelyen életveszélyes...1 rózsája ég.Mosógépem egy kis Energomat ,ami sajnos nagyon ráz .
Most sajnos nem tudok nagyon írni,mert a sírástól nem látom nagyon a képernyőt!Csak annyit akartam,hogy nagyon úgy néz ki hogy lassan fel adjuk az egészet.Kész,szerintem itt vége lesz. ?:(
Hívtak a be hajtó cégtől.be vételünk 110e kb.és havonta ebből 70e kellene nekik fizetni.marad 40e.ebből kellene fizetni a vizet,villanyt stb ja és enni is kellene.ha ez nem megy,akkor a behajtó cég el veszi a be vételünket,jönnek az ingóságainkért és végül viszik a házat...de úgy viszik a házat hogy a fizetéssel együtt.
Robi azt mondta hogy be hozzuk a gáz palackot és véget vetünk ennek az egésznek.
Pénteken jött egy levél a behajtó cégtől.10 napunk van hogy fizessünk,ha nem akkor jönnek és visznek mindent!igaz hogy vannak végrehajtás alól mentes vagyontárgyak,de az nem sok. Annyira elég hogy tudjunk min aludni meg ilyenek.Akkor is,egész éjjel alig aludtam.folyton rám jön a sírás. Adtunk be egy méltányossági kérelmet,de van egy olyan érzésem ,hogy nem sok sikere lesz Nem tudom mi lesz velünk.

CSALÁD NEVÉBEN KÖSZÖNÖK MINDEN SEGITSÉGET,AMIVEL A CSALÁDOT TÁMOGASSÁK!

BANKSZÁMLA SZÁMUK:10403129-75565148-51491007 K&H bank
ESETLEG,HA VALAKI TUD SEGITENI ANYAGILAG.

LINK A CSALÁDRA: www.fodor-robert.hu
Segítségnyújtás közvetlen a rászorulóknak
www.fodor-robert.hu
Létminimum alatt élő szegény magyar család, halmozottan sérült gyermekkel segítséget kér

begreborbala@yahoo.com

(Begre Borbála, 2012.02.28 22:53)

Kedves Kati!
Szépen kérlek legyen bőven türelmed várni, míg ébredeznek az emberek és eljutnak hozzád, mint én is.
Budapesten lakom, itt vállalom a Fényváros megvilágítását a saját fényemmel, mint más is.
Üzenem a sok rászorulónak, keresse a Máltai Szeretetszolgálatot, HELYI ÖNKORMÁNYZATOT és a Családsegítő Osztályt.
A hiteleseknek egy ötlet, kérjétek meg az önkormányzatot, hogy vásárolja meg a lakásotokat úgy, hogy Ti maradjatok benne. Így van hol lakni.
Szeretetből jöttek az ötletek, fogadjátok hasonló érzéssel.
Isten Áldása kísérjen Bennünket!
Szeretettel.Begre Borbála

Székesfehérvár Köfény ltp 1 8/8

(Szivek Mária Erzsébet, 2012.02.27 15:42)

ÉN EGY NAGY CSALÁDOS EGYEDÜL ÁLLÓ ÉDESANYA VAGYOK SAJNOS ANNYIRA NEHÉZ A HELYZETEM ÉN GYESEN VAGYOK ÉS A GYEREKEIM UTÁN KAPOK CSALÁDIT KÉREM AKI TUD SEGÍTSEN BÁRMIBE RUHÁBA LEGJOBBAN ÉLELMISZERBEN JÁTÉKOKBAN NAGYON NEHÉZ A SORSUNK KÉREM SEGÍTSENEK! A TELEFON SZÁMOM 06303973691

2737 Ceglédbercel Béke utca 11.

(Fodor Róbertné , 2012.02.23 22:16)

Üdvözletem!

Fodorné Erikának hivnak,3 gyermekünk van.Tavaly el vették az autónkat mert nem tudtuk fizetni,ami azért kellett mert a halmozottan sérült fiunkat azzal hordtuk egy 150 km-re lévő speciális iskolába. fél évig volt itthon a férjem egy foci balesetből kifolyólag,havi 74e Ft-ért.én pedig több mint 1 éve nem találok munkát.végre kaptam állást jan.20.-ától egy szállodába.febr.4-én éjjel fel robbant a központi fűtésünk.Férjem hó ügyeletben volt mert a vasútnál dolgozik,reggel jött az öcsém hogy meg szerelje,de nem sikerült.Reggelre 9 fok volt a konyhába.Még 2 helyen csöpög, mondta a férjem hogy nemérdekli,indítsuk be a fűtést mert meg fagyunk.Fel melegszik már nem csöpög csak 1 helyen.Annyira félek hogy megint lesz valami baja.3 fokozatú a szivattyú és az egyes fel mondta a szolgálatot azért forrt fel a víz. 10 percenként nézem hogy nem e megy feljebb a hőmérséklet.Közben lázas voltam és arc üreg gyulladásom volt,de még betegen is mentem dolgozni.Üzentem a főnökasszonyomnak és a helyettesemnek hogy nem tudok be menni dolgozni,meg is indokolta,de másnap fel hívott,hogy el bocsátott.Most megint munka nélkül maradtam,a férjem keresetével és a 36e Ft-os családi pótlékkal.A házunkat lassan el viszi a végrehajtó,mert nem tudjuk fizetni a rengeteg adósságot.ami több mint 6 m Ft.Sokan kérdeznek...honnét van internet? A férjem vállalata fizeti.béren kívüli juttatás,de lehet hogy meg fog szűnni és nem lesz,mert lehet hogy az idén azt már nem fizeti a cég.Férjem a máv-nál dolgozik,Ricsi 21 éves és még tanul,érettségizni szeretne,Robika 16 éves és Sályon van egy speciális iskolába,mert közelebb nem találtunk sulit ahová felvennék.Noémi 6 éves és ovis.Ma Hívtak a behajtó cégtől.be vételünk 110e kb.és havonta ebből 70e kellene nekik fizetni.marad 40e.ebből kellene fizetni a vizet,villanyt stb ja és enni is kellene.ha ez nem megy,akkor a behajtó cég el veszi a be vételünket,jönnek az ingóságainkért és végül viszik a házat.
de úgy viszik a házat hogy a fizetéssel együtt
Szükségünk volna... tartós élelmiszerre,cipőkre,ruhaneműkre ,tüzelőre, porszívóra,gáztűzhelyen életveszélyes...1 rózsája ég.Mosógépem egy kis Energomat ,ami sajnos ráz .
email: f.erika1971@gmail.com tel: 06707033335
köszönöm!

Re: Pettend Kossut lajos utca 4

(San, 2011.12.16 19:20)

Szerintem neten keresztül a Baptista Szeretetszolgálattól vagy a Vörös Kereszttől kéne segítséget kérni !!!!

Re: Pettend Kossut lajos utca 4

(Nyíri József, 2011.12.28 21:22)

Kedves segítségkérő ! Kérjük add meg a neved is , és ha van az e mail címed . Név nélkül nehezen fogunk , fognak megtalálni a segítők ! Írhatsz nekem személyesen is ide : nyiri.jozsef@upcmail.hu .